Varovanje zasebnosti

klele

V naši Banki Slovenije spoštujemo zasebnost uporabnikov in ravnamo v skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Zbrane osebne podatke obdelujemo samo v spodaj opisane namene in jih ne posredujemo tretjim osebam.

 

Osebni podatki poslani prek spletne strani

Z Banko Slovenije lahko stopite v stik s pomočjo kontaktnega obrazca ali preko spletnega obrazca, ki omogoča dostop do elektronskih storitev, kakršna je npr. naročilo publikacij. Pri tovrstnih storitvah morate posredovati nekatere osebne podatke, ki so potrebni za izvedbo same storitve. Posredovani osebni podatki se bodo uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posredovani, izbrisani pa bodo najkasneje v šestih mesecih po vpisu podatkov v kontaktni ali spletni obrazec.
 
Za zavarovanje osebnih podatkov uporabljamo organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da preprečimo nepooblaščeno uničenje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo. Na spletnem portalu obstajajo določene povezave na druga spletišča nad katerimi Banka Slovenija nima nadzora in zato zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, uporabnikom pa svetujemo, da se seznanijo z njihovo politiko varovanja zasebnosti.

 

Piškotki

 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka s podatki, ki jo strežnik spletne strani pošlje brskalniku v vašem računalniku. Na spletnem portalu www.bsi.si uporabljamo samo lastne piškotke s kratkim rokom trajanja oz. sejne piškotke, ki se izbrišejo, ko zaprete spletni brskalnik.

Piškotke uporabljamo za namene:

  • avtentikacije uporabnika pri uporabi spletnih aplikacij,
  • pravilen pretok zahtev in informacij med strežniki in končnimi točkami,
  • predvajanje multimedijskih vsebin ter
  • prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam.

Z nastavitvami svojega brskalnika lahko nalaganje piškotkov onemogočite. V takem primeru pa vam ne moremo zagotoviti pravilnega delovanja vseh funkcij spletnega mesta na vašem računalniku. Postopki onemogočanja piškotkov se med spletnimi brskalniki razlikujejo. Navodila najdete v meniju "Pomoč" ali podobnim v svojem brskalniku.

 

Dnevniki

Strežniki samodejno beležijo podatke, ki jih vaš brskalnik pošlje vsakič, ko obiščete našo spletno stran. Ti strežniški dnevniki vsebujejo podatke, kot so datum in čas obiska, vaš naslov po internetnem protokolu (IP-naslov), vrsta in jezik brskalnika. Ti podatki nam ne povedo kdo ste in ne razkrivajo nikakršnih osebnih podatkov. Zbrane podatke v Banki Slovenije uporabljamo za izdelavo statistike o uporabi spletne strani na agregatni ravni.